Pagina principală  | Rezidențial  | Birouri  | Comercial  | Industrial  | Terenuri  | Servicii  | Despre noi  | Contact 



Pagina principală

Rezidențial
Birouri
Comercial
Industrial
Terenuri

Servicii

Despre noi

Contact

Detalii ofertă
Sighișoara - cartier - - zona Str. Mihai Viteazul
ID: 20052
Amplasare: terenul este amplasat in centrul Transilvaniei, in Sudul judetului Mures, in orasul Sighisoara, pe str. Mihai Viteazul / DN 13 / E 60, la iesirea spre Brasov.
Despre Sighisoara:
Sighisoara este printre putinele orase-cetate locuite din Europa si singurul conservat in cea mai mare parte dar si locuit din Romania. Datorita arhitecturii sale remarcabile, a pozitiei dominante si a ambiantei geografice, orasul a fost supranumit inca de la sfarsitul secolului al XIX-lea Perla Transilvaniei. Planul orasului-cetate este caracteristic oraselor germane intemeiate in evul mediu tarziu. Sighisoara are o imagine aparte si datorita faptului ca de secole, în acest burg medieval au convietuit în buna întelegere români, maghiari, sasi si alte nationalitati, care s-au ajutat reciproc, dând nastere unei comunitati multiculturale.
Situandu-se in partea centrala a tarii, distantele pana la principalele localitati de interes economic, administrativ, cultural si turistic nu sunt prea mari: 297 km Bucuresti, 120 km Brasov, 156 km Cluj, 54 km Târgu Mures, 40 km Odorheiu Secuiesc, 90 km Sibiu. Pe directia vest-est Sighisoara este strabatuta de calea ferata electrificata Bucuresti-Brasov-Cluj-Oradea, precum si de soseaua internationala (E60) Bucuresti-Brasov-Tirgu Mures-Cluj-Oradea-Budapesta. Spre nord-est o cale ferata si o sosea leaga Sighisoara de Odorheiu Secuiesc, iar spre sud o alta sosea asigura legatura cu Agnita si de aici cu Fagarasul si Sibiul.
Principalul punct de atractie turistica al Sighisoarei este cetatea medievala, cu turnuri.
Alte obiective turistice din orasul medieval Sighisoara: bastioane, biserici si case de locuit bine pastrate pâna în zilele noastre: Turnul cu Ceas este principalul punct de intrare în cetate - o imagine simbol a Sighisoarei, adapostind în prezent Muzeul de Istorie al orasului; Turnul Cositorarilor; Turnul Macelarilor; Turnul Cizmarilor; Turnul Croitorilor; Turnul Cojocarilor; Turnul Fierarilor; Turnul Frânghierilor; Turnul Tabacarilor; Biserica Manastirii, Biserica din Deal; Casa Venetiana; Casa cu Cerb; Casa de pe Stânca; Casa cu Sindrila (Eweret); Casa Vlad Dracul etc. Cetatea Sighisoara a primit de-a lungul timpului apelative ca: "Perla Transilvaniei", margaritar al Transilvaniei, Nürnberg transilvanean. Sighisoara ni se înfatiseaza ca un veritabil oras-muzeu, oferind vizitatorului modern sansa rara de a realiza o întoarcere în timp, în atmosfera medievala de acum câteva sute de ani.
Despre teren:
Suprafata terenului: 37.500mp (36.994mp conform extraselor CF, 38.113mp conform avizului Oficiului de Cadastru).
Terenul are acces cu E60 prin drum de acces cu latime de 13,5 metri, cu drept de servitute cadastrala.
Terenul se invecineaza de la Nord-Vest cu fabrica GST Automotive Safety Ro SRL, la Nord cu terenul destinat constructiei unui centru comercial apartinand Midtown Retail SRL, la Nord-Est si Est cu fabrica SC Cesiro SA, la Sud pe toata lungimea cu case individuale, la Vest cu cartierul de blocuri ANL si case individuale.
Destinatia terenului: incepand cu 1970 pana in iulie 2011 a avut destinatie pentru activitati industriale (fosta fabrica metalurgica Nicovala SA). In urma solicitarii noului proprietar a fost schimbata destinatia, terenul fiind in prezent destinat pentru constructii rezidentiale. Se poate partial sau total sa revina la destinatia anterioara.
Pe acest teren exista o statie de transformare electrica de la inalta la medie si joasa tensiune, in functiune. Are acces la toate utilitatile (apa, gaz metan, canalizare, telefonie fixa).
Terenul este in principiu plat (75%), in curs de a fi eliberat de constructii, aflat intr-o zona cu facilitati de transport in comun si sucursale bancare.
In scopul dezvoltarii rezidentiale a terenului, s-a intocmit unproiect pentru dezvoltarea unui complex rezidential de 15 blocuri, totalizand 420 apartamente.
Sighisoara este o destinatie unica pe tara pentru a se investi in dezvoltarea blocurilor de locuinte avand in vedere ca:
- nu s-au mai oferit apartamente noi spre vanzare in ultimii 20 de ani;
- se cauta apartamente de locuit de catre locuitorii orasului si de catre populatia din imprejurimi;
- se cauta apartamente de vacanta de catre cetatenii europeni, pentru pozitia favorabila raportat la natura, istorie, dar si geografica, in special din Germania.
Sighisoara este o destinatie unica pe tara pentru a se investi in dezvoltarea industriala avand in vedere:
- pozitia geografica a orasului, in mijlocul tarii;
- caile de comunicatie rutiera (E60) si feroviara (magistralele Bucuresti-Arad si Bucuresti-Oradea), care fac legatura cu vestul Europei;
- legaturile traditionale cu Germania, avand in vedere numarul de etnici germani (sasi) din oras si liceul cu predare in limba germana, care pastreaza traditia germana a seriozitatii si a lucrului bine
facut.

Pret: 1.099.000 euro + TVA.


Preț vînzare: 1.099.000 €.


Persoană de contact: Vasile Dascăl
Telefon mobil: 0744-389950
Telefon fix: 021-5691125

Fotografia în mărime reală!
Fotografia în mărime reală!
Fotografia în mărime reală!
Fotografia în mărime reală!
Fotografia în mărime reală!