Pagina principală  | Rezidențial  | Birouri  | Comercial  | Industrial  | Terenuri  | Servicii  | Despre noi  | Contact 



Pagina principală

Rezidențial
Birouri
Comercial
Industrial
Terenuri

Servicii

Despre noi

Contact

Detalii ofertă
Slatina - cartier - - zona Zatreni-Jud. Valcea
ID: 20873
Amplasare: conacul este amplasat in partea de Sud-Vest a judetului Valcea, in comuna Zatreni.
Acces:
prin DN 67B aflat la 200m distanta.
Distante:
cca 60 km la Nord fata de Craiova;
cca 90 km la Sud fata de Ramnicu Valcea;
cca 250km la Vest de Bucuresti.
Despre comuna Zatreni:
Comuna Zatreni face parte din Judetul Valcea si este situata in partea de S-V a judetului. Comuna este strabatuta de raul Oltet si de paraul Sasa. Relieful comunei Zatreni este deluros. Comuna se afla la o altitudine de 92m si se afla in zona colinara a dealurilor piemontane. Particularitatile orografice ale teritoriului comunei se reflecta puternic in diversitatea aspectelor climatice. Pe cuprinsul ei se pot intalni de la clima muntilor inalti pana la clima dealurilor joase cu diferentele topoclimatice caracteristice de adapost din depresiuni intra- si subcarpatice.
Despre conac, cula si mosie:
Preda Vornicul Zatreanu după 1700 stapanea mosia de la Balcesti pana la Pareieni. Urmasii sai fiind destul de numerosi(frati si alte grade de rudenie), a facut ca mosia sa fie impartita si ca zestre si au format noi familii. Ultimul descendent al familiei Zatreanu a trait catre sfarsitul secolului XVIII, s-a numit Iancu Zatreanu. El a jucat mosia la carti si a murit cersetor in orasul Craiova. Astfel mosia vornicului Zatreanu a fost impartita intre o serie de boieri mai mici fara arbore genealogic unii dintre ei venind ca arendasi sau adusi de domnii fanarioti veniti din localitatea Tetovo din Macedonia. Noii stapani ai mosiei din satul Bugiulesti au fost familia Tetoianu cel care a dat numele comunei Tetoiu. Un descendent al familiei Tetoianu a stapanit o mica mosie in Zatreni pe la sfarsitul secolului XIX, fiica lui pe nume Mita casatorita Florescu a stapanit mosia pana in preajma celui de al doilea razboi mondial, cand a inceput să o instraineze. Dupa terminarea razboiului nepoata lui Stefan Tetoianu, Margo casatorita Bratu a vandut ce a mai ramas din mosie pana la nationalizare. Cea mai mare parte din mosie si conacul din Zatreni a fost acaparata de un arendas venit din Bulgaria care s-a numit Boicescu si ai carui urmasi in mare parte s-au straduit sa nu instraineze mosia. Astfel pe vechile domenii ale feudei vornicului Preda Zatreanu in secolul XIX existau o multime de boieri si boiernasi sau venetici care au faramitat mosia. Fiecare descendent mostenea o data cu pamantul si satele de clacasi.
Toate proprietatile au fost natinalizate in anii 50.
Cula Zatreanu, al carei ctitor a fost Radu Zatreanu, dateaza din anul 1754(cu adaugiri în sec. XX), este monument istoric de arhitectura romaneasce veche, de categorie valorica B, cod LMI 2004: VL-II-m-B-09977. Folosinta originara a culei a fost de locuinta fortificata, ulterior, in urma nationalizarii devenind sediul unei ferme agricole si locuinta de serviciu. Imobilul a fost retrocedat in baza Legii 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate in mod abuziv in perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
Imobilul face corp comun cu Conacul Traian Boicescu, monument istoric, cod LMI 2004: VL-II-m-B-09978. Pentru ca, imobilele fac corp comun dar sunt construite in perioade diferite si au o singura destinatie, aceea de locuinta a familiei Boicescu, aceste imobile trebuie vazute ca un tot unitar.
Aceasta locuinta feudala fortificata, este compusa din: pivnita boltita in semicilindru si doua etaje, la ultimul etaj pastrandu-si holurile originare boltite semicilindric, doua incaperi boltite in arce frante si foisorul sprijinit pe stalpi de caramidă, reuniti intre ei prin arcade trilobate. Materialele și tehnicile de structura/constructie utilizate, au fost: zidarie din caramida, plansee de lemn; pridvor sustinut pe stalpi de caramida; sarpanta de lemn si invelitoare de tigla. Imobilul este degradat fizic, structura fiind insa in stare buna, lucrarile care se impun ar fi cele de inlocuire instalatii(electrice/sanitare), refacere invelitoare acoperis si de reamenajari interioare si de extetizare a fatadelor.
Conacul este ridicat pe 3 niveluri : subsol(amenajat crama) parter si etaj , tot ansamblul avand un numar de aprox. 30 de camere. Zidurile din caramida au o grosime de 1m. Partea noua a castelului (aproximativ 70% din toata cladirea) a fost construita de un arhitect italian la 1938. In fata castelui se afla fosta cantina a angajatilor si cele 2 hambare. Sunt posibilitati de racordare la gaz metan.
Proprietatea este intregita de 288 hectare padure gorun, o cladire cu destinatia initiala de moara, curtea conacului de 2,4 hectare, si 43,6 hectare arabile perfect plane si situate intr-o zona neinundabila, langa raul Oltet, irigabil din rau si dintr-un put cu adancimea de 150m. Padurea in proportie de 90 la suta gorun se afla la 2 km de conac si este formata din 3 corpuri : 247ha, 31ha si 10 ha . Paza este asigurata de Ocolul Silvic Balcesti. Exista acces la padure foarte bun, in prima parte pe sosea asfaltata iar in partea a doua pe drum pietruit .Se poate ajunge cu masina mica in mijlocul padurii.
Centralizator proprietate:
-conac si cula insumand 30 camere;
-teren in suprafata totala de 334 hectare din care: 228 hectare padure, 43,6 hectare teren arabil si 2,4 hectare teren aferent conacului.
Este efectuat cadastrul si intabularea proprietatii.

Pret total proprietate: 690.000 euro.

Preț vînzare: 690.000 €.


Persoană de contact: Vasile Dascăl
Telefon mobil: 0744-389950
Telefon fix: 021-5691125

Fotografia în mărime reală!
Fotografia în mărime reală!
Fotografia în mărime reală!
Fotografia în mărime reală!
Fotografia în mărime reală!
Fotografia în mărime reală!
Fotografia în mărime reală!
Fotografia în mărime reală!
Fotografia în mărime reală!
Fotografia în mărime reală!
Fotografia în mărime reală!
Fotografia în mărime reală!
Fotografia în mărime reală!
Fotografia în mărime reală!
Fotografia în mărime reală!