Pagina principală  | Rezidențial  | Birouri  | Comercial  | Industrial  | Terenuri  | Servicii  | Despre noi  | Contact 



Pagina principală

Rezidențial
Birouri
Comercial
Industrial
Terenuri

Servicii

Despre noi

Contact

Detalii ofertă
Sibiu - cartier Centru - zona Str. Victoriei-adiacent
ID: 20885
Amplasare: vila este situata ultracentral in orasul Sibiu, zona B-dul Victoriei.
Vila, tip conac boieresc din caramida, e construita in anul 1927. Are o suprafata totala de 400mp si o suprafata utila de 330mp, si este compusa din 9 camere din care 3 dormitoare, 2 bucatarii, 4 bai, crama, sauna, 3 balcoane, garaj si dependinte. Suprafata terenului este de 600mp. Vila este partial mobilata.
Vila are 4 niveluri (demisol, parter, etaj si mansarda) compartimentate astfel:
-Demisol: crama si bucatarioara, sauna cu dus, camera tehnica (centrala);
-Parter: intrare acoperita si coloane sculptate, vestibul, hol mare cu coloane, scara interioara stejar, living cu semineu si terasa, sufragerie, baie, bucatarie, doua debarale;
-Etaj: hol mare cu biblioteca si terasa inchisa si balcon, camera de zi, dormitor mare cu baie, dressing si balcon, dormitor mic cu baie;
-Mansarda: living mare cu balcon, bar si terasa acoperita, loc de luat masa, baie, debara, scara interioara cu acces la dormitorul din turnulet.
Unica in Sibiu, vila a fost construita in 1927 in stilul neo-romanesc de catre arhitectul Nicu Georgescu, exponent de seama al acestui stil in perioada interbelica. Complet renovata in anul 2002 arhitectura casei nu a fost modificata aproape deloc, iar prin felul in care au fost finisate fatada si interioarele, cat si prin materialele folosite, i s-au redat acesteia frumusetea si sarmul de odinioara.
Elementele moderne, actuale si functionale se impletesc armonios cu cele in stil retro datorate elementelor structurale de arhitectura, mobilierului vechi si elementelor de decor. La etajul 1, o fresca originala,restaurata cu grija, impodobeste arcada unei ferestre din camera de zi. Scara din stejar masiv care porneste din holul mare cu coloane si vitraliu si care face legatura cu etajele superioare este originala, fiind restaurata cu grija pentru a-si recapata frumusetea de altadata. Fereastrele din lemn cu geam termopan, dar in forma arhitecturala originala, dau o nota romantica acestui interior special. Decorul mansardei, surprinzator si totodata functional, axat pe caramida veche si lemn antichizat, este pitoresc si plin de fantezie, completand intr-un mod fericit arhitectura originala a vilei. Portiunile placate cu gresie alterneaza cu cele imbracate cu dusumea,baituita inchis. Plafonul este decorat cu grinzile originale a caror prezenta aduce un plus de caldura ambiantei. Locul de luat masa este compus din mobilier lucrat in intregime manual, iar masa are blatul rabatabil. Designul inedit a fost conceput pentru ca mobilierul sa se poata adapta cat mai bine spatiului oferit de lucarna. O scara simpla din fier si lemn face legatura cu un mic dormitor romantic in turnul conacului.
Alte amenajari: curtea este imprejmuita cu gard de zid in stilul vilei, cu gradina, carport si filigorie cu gratar!
Dotari: parchet, gresie, faianta, incalzire centrala, geamuri termopan.
Utilitati: apa, curent, gaz, canalizare, CATV, telefon.

Preț vînzare: 590.000 €.


Persoană de contact: Vasile Dascăl
Telefon mobil: 0744-389950
Telefon fix: 021-5691125

Fotografia în mărime reală!
Fotografia în mărime reală!
Fotografia în mărime reală!
Fotografia în mărime reală!
Fotografia în mărime reală!
Fotografia în mărime reală!
Fotografia în mărime reală!
Fotografia în mărime reală!
Fotografia în mărime reală!